Servicii IP/RIPEservere dedicate - cloud vps - domenii web - protecție firewall ddos

Începând cu anul 2014 Astimp IT Solution SRL a devenit membru RIPE cu drepturi depline şi poate oferi servicii de afiliere şi sponsorizare pentru alocarile de adrese IP si resurse AS.

Informatii

  • Începând cu anul 2014 Astimp IT Solution SRL a devenit membru RIPE cu drepturi depline şi poate oferi servicii de afiliere şi sponsorizare pentru alocarile de adrese IP si resurse AS.

  • Luarea în evidență, nu va afecta dreptul de proprietate asupra resurselor, clientul va rămâne proprietarul de utilizare a resurselor atât timp cât vor fi respectate regulile RIPE în vigoare.


Informaţii referitoare la luarea în evidenţă:

RIPE a introdus în anul 2009 taxe suplimentare pentru resursele independente (Adrese PI şi numere AS) alocate direct de RIPE. Valoarea taxelor se calculează în funcție de resursele alocate şi se plăteşte în fiecare an în avans.

Taxa de luare în evidență se plateşte o singură dată şi are ca scop costul de transfer de la un alt LIR la Astimp IT Solution SRL.

Neachitarea taxelor sau neafilierea la un LIR va conduce la retragerea resurselor RIPE sau plata unor taxe anuale de pâna la 3000 Euro.

Pentru afilierea laLIR este necesară semnarea unui acord, copia certificatului de inregistrare la Registrul Comerțului sau o copie CIF pentru persoanele care nu au numar de înregistrare. Pentru persoanele fizice este suficientă o copie a CI.

Acordul va fi trimis pe email dupa înregistrarea comenzii.


Adresele IP publice
  • PA – Dependente de provider (Provider Assigned)
  • PI – Independente de provider (Provider Independent)
AS (Autonomous System)
  • Numarul AS (Autonomous System) este folosit de companiile si providerii de internet care au cel puțin doi provideri de internet şi doresc să realizeze rutări dinamice şi balansări de trafic bazate pe protocolul BGP.

Alocarea IP-urilor publice
  • Adresele IP PA sunt spații alocate de către provider clienților care au nevoie de spații mici de adrese IP <256.

  • Alocările de tip PA se pot face şi in blocuri mai mari de >256 clienților ce dețin un număr AS exact precum spațiile PI.

  • Adresele IP PI sunt spații mai mari de >256, şi sunt alocate clienților care dețin un număr AS şi care au minim 2 conexiuni cu provideri de internet diferiți pentru a realiza rutare dinamica BGP.

BGP (Border Gateway Protocol)
  • BGP (Border Gateway Protocol) este protocolul de rutare folosit în nucleul Internetului. El menține o tabelă cu rețele IP (sau “prefixe”) care arată calea folosită pentru a ajunge la rețeaua respectivă prin diferitele sisteme autonome (AS).

  • BGP este considerat din acest motiv un protocol de rutare vector-cale (spre deosebire de protocoalele vector-distanță, care nu păstrează toată calea). BGP nu folosește aceleași metrici ca protocoalele de rutare folosite în interiorul AS-urilor, ci ia decizii bazându-se pe cale și pe politicile de rutare ale sistemuluiautonom din care face parte.

Nu ești sigur de ce serviciu sau produs ai nevoie?

Contactează-ne pentru consiliere!

Astimp IT Solution